Ερωτών:

Ο διασωθείς σκύλος μου έχει πολύ κακή αναπνοή. Η Jenna είναι περίπου 4 ετών και περίπου μισό χρόνο πριν την έφερα από το καταφύγιο. Από τότε τρώει ποιοτική τροφή, αλλά η αναπνοή της παραμένει δυσάρεστη. Τι μπορώ να κάνω;

 

Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas:

✔️ Ειδικός διατροφής σκύλων που αφιέρωσε τη ζωή του στην πρόληψη των τροφικών αλλεργιών στους σκύλους
✔️ 5+ χρόνια εμπειρίας στην παρασκευή σκυλοτροφών, υπεύθυνος για την σίτιση σχεδόν 20.000+ σκύλων ετησίως
✔️ Ειδικός Διατροφής Σκύλων αναγνωρισμένος από το βρετανικό CPD

——————–

Αγαπητέ Κηδεμόνα,

Πρώτα απ’ όλα, είναι εξαιρετικό που η Jenna λαμβάνει ποιοτική τροφή. Αυτό είναι η βάση για καλή υγεία. Ωστόσο, η κακή αναπνοή μπορεί να προέλθει από διάφορες αιτίες, τις οποίες είναι σημαντικό να γνωρίζουμε για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το πρόβλημα.

Πέτρα: Η οδοντική πέτρα, η οποία συσσωρεύεται στα δόντια και τα ούλα, είναι μια από τις πιο συχνές αιτίες κακής αναπνοής στα σκυλιά. Αυτή η συσσώρευση προέρχεται κυρίως από υπολείμματα τροφής, βακτήρια και σάλιο, τα οποία με τον καιρό σκληραίνουν και γίνονται πέτρα. Τα βακτήρια κάτω από την πέτρα μπορούν να ερεθίσουν τα ούλα και έτσι να προκαλέσουν φλεγμονή, αιμορραγία των ούλων και νόσους των ούλων, που όλα συμβάλλουν στην κακή αναπνοή. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να διαχειριστεί με τακτικό καθαρισμό δοντιών και κτηνιατρικό έλεγχο.

Προβλήματα πέψης: Μια άλλη συχνή πηγή κακής αναπνοής είναι οι διαταραχές του πεπτικού συστήματος. Εάν το σκυλί δεν χωνεύει σωστά την τροφή ή είναι ευαίσθητο σε ορισμένα συστατικά, τα αέρια και τοξίνες που συσσωρεύονται στο πεπτικό σύστημα μπορεί να εκδηλωθούν μέσω της αναπνοής. Γι’ αυτό είναι σημαντικό η Jenna να λαμβάνει τροφή που είναι εύπεπτη και να ικανοποιεί τις μοναδικές διατροφικές ανάγκες της.

Άλλες πιθανές αιτίες:

  • Ασθένειες: Ορισμένες ιατρικές καταστάσεις, όπως ο διαβήτης, προβλήματα νεφρών ή νόσος του ήπατος, μπορεί επίσης να προκαλέσουν κακή αναπνοή.
  • Στοματική υγιεινή: Η ανεπαρκής στοματική υγιεινή, όπως τα τακτικά μη καθαρισμένα δόντια, μπορεί επίσης να συμβάλει στην δυσάρεστη αναπνοή.
  • Διατροφή: Ορισμένες τροφές, ειδικά πολύ λιπαρές ή δύσκολα πεπτόμενες, μπορεί επίσης να προκαλέσουν προσωρινή κακή αναπνοή.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, συνιστάται να ελέγξετε την κατάσταση της Jenna από έναν κτηνίατρο και να προσέχετε την κατάλληλη διατροφή και τη στοματική υγιεινή.

Τα μασητικά οδοντικής υγιεινής CricksyDog Denty είναι εξαιρετικά για τη διατήρηση καθαρών δοντιών, καθώς βοηθούν στην αφαίρεση της πλάκας και μειώνουν τον κίνδυνο σχηματισμού πέτρας, ενώ ταυτόχρονα η Jenna απολαμβάνει τα νόστιμα κομμάτια. Με την τακτική τους χρήση, μπορούμε να υποστηρίξουμε τη στοματική υγιεινή και να κάνουμε την αναπνοή πιο φρέσκια.

Δεδομένου ότι η Jenna λαμβάνει ήδη ποιοτική τροφή, είναι σημαντικό να συνεχίσετε αυτήν τη διατροφή ενώ δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στις τακτικές κτηνιατρικές επισκέψεις και τη στοματική υγιεινή. Η επίσκεψη στον κτηνίατρο παρέχει την ευκαιρία να εξεταστεί επαγγελματικά η ποιότητα των δοντιών και η γενική υγεία της Jenna, ειδικά αν η κακή αναπνοή παραμένει. Ο τακτικός καθαρισμός των δοντιών είναι απαραίτητος για την πρόληψη της σχηματισμού πέτρας και των συναφών προβλημάτων στο στόμα, τα οποία μπορεί να συμβάλλουν στην κακή αναπνοή. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά την κακή αναπνοή και να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής της Jenna.

Ελπίζω ότι αυτές οι πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την υγεία του σκύλου σας και να της προσφέρετε πολλά ευτυχισμένα χρόνια!

Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
646 κριτικές