Ερωτών:

Η CoCo θα γίνει 1 έτους τον επόμενο μήνα. Η ράτσα της είναι Ουγγρικό Vizsla. Της αρέσει το νερό, έχει μια μικρή λιμνούλα στην αυλή στην οποία της αρέσει να κολυμπάει. Χρειάζεται να πλένεται συγκεκριμένα και αν ναι, πόσο συχνά; (Εννοώ το μπάνιο από εμάς.) Μένει στον κήπο.

Μια άλλη ερώτηση είναι πότε και πώς πρέπει να αλλάξω σε τροφή για ενήλικους σκύλους;

 

Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas:

✔️ Ειδικός διατροφής σκύλων που αφιέρωσε τη ζωή του στην πρόληψη των τροφικών αλλεργιών στους σκύλους
✔️ 5+ χρόνια εμπειρίας στην παρασκευή σκυλοτροφών, υπεύθυνος για την σίτιση σχεδόν 20.000+ σκύλων ετησίως
✔️ Ειδικός Διατροφής Σκύλων αναγνωρισμένος από το βρετανικό CPD

——————–

Δεν είναι απαραίτητο να κάνετε μπάνιο το σκυλί, μόνο εάν το τρίχωμα της είναι βρώμικο. Λόγω των κρεμασμένων αυτιών, το πολύ συχνό μπάνιο μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή του ακουστικού πόρου, γι’ αυτό συνιστώ να μην κάνετε μπάνιο περισσότερες από 1-2 φορές το μήνα. Από την άλλη πλευρά, τα δείγματα από κυνηγετικές γραμμές σκύλων είναι αρκετά ανεκτικά στο νερό. Με ένα Vizsla με απαλό τρίχωμα, το χτένισμα 1-2 φορές την εβδομάδα και η τακτική, ενδελεχής σάρωση του τριχώματος με το χέρι για παράσιτα είναι απαραίτητα.

Δυστυχώς, τα ουγγρικά Vizsla είναι μια από τις πιο ευαίσθητες ράτσες σε διάφορους τύπους όγκων, επομένως οι τακτικές εξετάσεις του δέρματος μπορούν να βοηθήσουν στην έγκαιρη ανίχνευση όγκων. Για την πρόληψη τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μαγικό ανοσοποιητικό ενισχυτικό της βιταμίνης Twinky. Τώρα μπορείτε σταδιακά, σε διάστημα περίπου 7 ημερών, να μεταβείτε σε τροφή για ενήλικους σκύλους αντικαθιστώντας (προοδευτικά) την παλιά τροφή με τη νέα. Γενικά, αρκεί να ταΐζετε τα ουγγρικά Vizslas δύο φορές την ημέρα από την ηλικία των 6 μηνών, από την ηλικία του 1 έτους τα περισσότερα Vizslas ταΐζονται μία φορά την ημέρα, αλλά από την ηλικία των 7 ετών αξίζει να επιστρέψετε σε σίτιση δύο φορές την ημέρα. Προτείνω ένα μεγαλύτερο μέγεθους κόκκου για να διευκολύνει το μάσημα, και μια οικογένεια υποαλλεργικών τροφών είναι απαραίτητη λόγω της αλλεργικής τάσης του Vizsla. Με την υποαλλεργική ξηρά τροφή Ted με σολομό/αρνί/μοσχάρι, σίγουρα θα βρείτε την τροφή που ταιριάζει καλύτερα στο γούστο του!

Οι υποαλλεργικές μας τροφές Ted για τον σκύλο σας:

Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
646 κριτικές