Ερωτών:

Η Μπέλλα δεν τρώει την ξηρά τροφή. Από πολύ μικρή ηλικία έπαιρνε πάντα κονσέρβα και τώρα θα θέλαμε να τη μεταφέρουμε στην ξηρά τροφή. Της έχω αγοράσει αρκετές ποικιλίες, αλλά δεν θέλει να τις αγγίξει. Πώς μπορώ να την συνηθίσω; Η Μπέλλα είναι μια δύο ετών θηλυκή σκύλα ράτσας Ridgeback. Τι θα πρότεινες;

Έχετε κι εσείς ερωτήσεις σχετικά με τον σκύλο σας;

Είτε πρόκειται για διατροφή, συμπεριφορά, κουτάβια ή ηλικιωμένους σκύλους, μπορούμε να σας βοηθήσουμε σε όλα. Κάντε την ερώτησή σας εδώ και ίσως την απαντήσουμε στην επόμενη ανάρτηση του ιστολογίου μας.

Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas:

✔️ Ειδικός διατροφής σκύλων που αφιέρωσε τη ζωή του στην πρόληψη των τροφικών αλλεργιών στους σκύλους
✔️ 5+ χρόνια εμπειρίας στην παρασκευή σκυλοτροφών, υπεύθυνος για την σίτιση σχεδόν 20.000+ σκύλων ετησίως
✔️ Ειδικός Διατροφής Σκύλων αναγνωρισμένος από το βρετανικό CPD

——————–

Αγαπητέ Κηδεμόνα,

Είναι υπέροχο να ακούς ότι θέλεις να αλλάξεις τη διατροφή της Μπέλλας. Η μετάβαση από την κονσέρβα στην ξηρά τροφή είναι ένα σημαντικό βήμα που αντιμετωπίζουν πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων και είναι θαυμάσιο που το σχεδιάζεις!

Όταν σκεφτόμαστε να ταΐσουμε με ξηρά τροφή, είναι καλό να είμαστε ενήμεροι για τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει αυτός ο τρόπος διατροφής στα κατοικίδιά μας. Στην περίπτωση της Μπέλλας, που μέχρι τώρα έτρωγε κονσέρβες, η μετάβαση στην ξηρά τροφή μπορεί να φέρει πολλές θετικές αλλαγές. Εδώ είναι μερικά επιχειρήματα υπέρ της ξηράς τροφής:

Στοματική υγιεινή και υγεία των δοντιών: Η τραγανή υφή της ξηράς τροφής βοηθάει να διατηρούνται τα δόντια του σκύλου καθαρά, μειώνοντας τον κίνδυνο σχηματισμού πέτρας. Κατά τη μάσηση, τα κομμάτια της τροφής έχουν τριβική επίδραση στα δόντια, βοηθώντας στην αφαίρεση της πλάκας και διατηρώντας την υγεία των δοντιών και των ούλων.

Ευκολία στη διαχείριση και αποθήκευση: Η ξηρά τροφή είναι πολύ πρακτική στη διαχείριση και αποθήκευση. Δεν απαιτεί ψύξη, ώστε να μπορεί να αποθηκεύεται για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να χαλάει ή να χάνει την ποιότητά της. Επίσης, κατά τη διάρκεια ταξιδιών παρέχει πιο εύκολη λύση, καθώς δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για διαρροές ή άλλα παρόμοια προβλήματα.

Οικονομία: Συνήθως η ξηρά τροφή είναι πιο οικονομική από την υγρή τροφή. Αγοράζοντας μεγαλύτερες συσκευασίες μπορούμε να επιτύχουμε σημαντική εξοικονόμηση και μικρότερες ποσότητες μπορούν να καλύψουν τις θρεπτικές ανάγκες του σκύλου, καθώς μπορεί να έχουν υψηλότερη συγκέντρωση θρεπτικών συστατικών.

Ισορροπημένη θρεπτική αξία: Η ξηρά τροφή είναι συχνά πιο ισορροπημένη από άποψη θρεπτικών συστατικών. Η σύνθεσή της είναι σχεδιασμένη ώστε να περιέχει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη των σκύλων. Αυτό εξασφαλίζει ότι η Μπέλλα θα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για μια υγιή ζωή.

 

Κάθε σκύλος έχει τις δικές του ανάγκες, αλλά εδώ είναι μερικές γενικές συμβουλές για να βοηθήσεις την Μπέλλα να συνηθίσει την ξηρά τροφή:

1. Σταδιακή μετάβαση: Ξεκίνα ανακατεύοντας την συνηθισμένη κονσέρβα της με μια μικρή ποσότητα ξηράς τροφής και αύξησε σταδιακά την αναλογία της ξηράς τροφής. Για παράδειγμα, την πρώτη ημέρα πρόσθεσε λίγο ξηρά τροφή στην κονσέρβα της, την επόμενη ημέρα αύξησε λίγο την ποσότητα και ούτω καθεξής, μέχρι να τρώει αποκλειστικά ξηρά τροφή.

2. Βελτίωση γεύσης: Αν η Μπέλλα δεν θέλει να αγγίξει την ξηρά τροφή, δοκίμασε να τη βελτιώσεις στη γεύση. Στην προσφορά του CricksyDog θα βρεις τη Mr. Easy ‘original’ yummy sauce, που είναι ιδανική για αυτόν τον σκοπό. Αυτή η σάλτσα είναι 100% φυσική και χωρίς ενισχυτικά γεύσης. Τα κύρια συστατικά της περιλαμβάνουν κολοκύθα, γλυκοπατάτα, καρότο και μήλο. Δίνει υπέροχη γεύση στην ξηρά τροφή, στην οποία οι περισσότεροι σκύλοι δεν μπορούν να αντισταθούν.

3. Διάφορες υφές: Ορισμένοι σκύλοι αποφεύγουν την τραγανή υφή της ξηράς τροφής. Σε αυτήν την περίπτωση, δοκίμασε να την βρέξεις: πρόσθεσε λίγο ζεστό νερό στην τροφή, για να την κάνεις πιο μαλακή και γευστική.

4. Ποιοτική επιλογή: Διάλεξε μια ξηρά τροφή που είναι ειδικά σχεδιασμένη για μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους σκύλους, όπως η υποαλλεργική ξηρά τροφή CricksyDog Ted με αρνί, η οποία δεν είναι μόνο γευστική, αλλά και χωρίς αλλεργιογόνα, ώστε ο οργανισμός της Μπέλλας να προσαρμοστεί εύκολα σε αυτήν.

 

Ελπίζω ότι αυτές οι συμβουλές θα βοηθήσουν την Μπέλλα να συνηθίσει την ξηρά τροφή. Κατά τη μετάβαση είναι ιδιαίτερα σημαντική η σταδιακότητα και η υπομονή, ώστε η Μπέλλα να απολαύσει την ανακάλυψη νέων γεύσεων και υφών.

Πιστεύω ότι αυτή η αλλαγή στη διατροφή θα συμβάλλει όχι μόνο σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά θα αποτελέσει και μια ευχάριστη περιπέτεια για την Μπέλλα στον κόσμο των γεύσεων.

Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
646 κριτικές