Ερωτών:

Ο Γερμανικός Ποιμενικός μου είναι 12 ετών. Τον έσωσα πριν από δύο χρόνια και από τότε ζει μαζί μου. Τον ταΐζω σωστά (φαγητά, βιταμίνες κ.λπ.), αλλά μερικές φορές τρώει τα κόπρανα του αμέσως μετά την κένωση. Τι πρέπει να κάνω;

 

Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas:

✔️ Ειδικός διατροφής σκύλων που αφιέρωσε τη ζωή του στην πρόληψη των τροφικών αλλεργιών στους σκύλους
✔️ 5+ χρόνια εμπειρίας στην παρασκευή σκυλοτροφών, υπεύθυνος για την σίτιση σχεδόν 20.000+ σκύλων ετησίως
✔️ Ειδικός Διατροφής Σκύλων αναγνωρισμένος από το βρετανικό CPD

——————–

Δεδομένης της ιστορίας του σκύλου, αυτό είναι πιθανότατα το αποτέλεσμα μιας κακής συνήθειας. Ο σκύλος έχει εξελιχθεί για να καλύπτει τα ίχνη του από άλλα αρπακτικά. Αν βρισκόταν σε μια μικρή περιοχή για χρόνια, μπορεί ενστικτωδώς να ενεργούσε με αυτόν τον τρόπο για να επιβιώσει. Δυστυχώς, αυτή είναι μια συνήθεια που μένει, ίσως οι εκπαιδευτές σκύλων και οι συνεχείς συνεδρίες μπορούν να το διορθώσουν, εάν πρόκειται για κακή συνήθεια. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να υπάρχει και ένα διατροφικό υπόβαθρο για την κατανάλωση κοπράνων. Εάν η διατροφή του σκύλου δεν είναι σωστή αυτή τη στιγμή, μπορεί να καταναλώνει τα κόπρανα του (ή άλλου ζώου) λόγω έλλειψης φυτικών ινών.

Δοκιμάστε τις τροφές μας για σκύλους Ted. Περιέχουν επίσης πολλές φυτικές ίνες, οι οποίες είναι ιδανικές για τις ανάγκες του σκύλου σας! Αυτό που θα ήθελα να προσθέσω στην ερώτησή σας είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να επιπλήξετε ή να τιμωρήσετε το σκυλί που κατανάλωσε τα περιττώματά του εκ των υστέρων, καθώς αυτό μόνο θα επιδεινώσει τη συμπεριφορά του. Αποθαρρύνετε τον πριν παρουσιαστεί το πρόβλημα και προσπαθήστε να εξασφαλίσετε επιπλέον καλή υγιεινή μαζεύοντας τα κόπρανα του πολλές φορές την ημέρα. Είναι μεγάλη πρόκληση ο απογαλακτισμός ενός ηλικιωμένου σκύλου, αλλά είμαι βέβαιος ότι μπορείτε να τα καταφέρετε με αυτές τις συμβουλές!

Οι τροφές μας Ted για τον σκύλο σας:

Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
670 κριτικές