Ερωτών:

Αναρωτιέμαι αν το λεγόμενο λευκό κόκκαλο χοίρου μπορεί να δοθεί σε ένα ημίαιμο Labrador-German Shepherd-Vizsla; Ο σκύλος είναι 38 κιλά, λατρεύει τα κόκαλα, αλλά τρέφεται μόνο υποαλλεργική ξηρή τροφή.

 

Η απάντηση του ιδρυτή και ειδικού μας, Imre Vargyas:

✔️ Ειδικός διατροφής σκύλων που αφιέρωσε τη ζωή του στην πρόληψη των τροφικών αλλεργιών στους σκύλους
✔️ 5+ χρόνια εμπειρίας στην παρασκευή σκυλοτροφών, υπεύθυνος για την σίτιση σχεδόν 20.000+ σκύλων ετησίως
✔️ Ειδικός Διατροφής Σκύλων αναγνωρισμένος από το βρετανικό CPD

——————–

Δεδομένου ότι δεκάδες σκυλιά υφίστανται μια θανατηφόρα γαστρεντερική καταστροφή κάθε χρόνο επειδή τρέφονται με κόκαλα, δεν μπορώ να προτείνω να ταΐζονται με αυτά. Αντίθετα, έχουμε μια πολύ πιο ασφαλή θεραπεία καθαρισμού δοντιών, το «maxi» Denty (για μεσαίου και μεγάλου μεγέθους σκυλιά). Όσο ο σκύλος σας είναι μικρός μπορεί να χωνέψει τα κόκαλα, αλλά καθώς μεγαλώνει, πολλά σκυλιά αρρωσταίνουν από αυτά. Η δυσκολία είναι ότι δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε θα επιδεινωθεί η πέψη του σκύλου σας καθώς μεγαλώνει, επομένως το να τον ταΐζετε με κόκαλα μπορεί να θεωρηθεί επικίνδυνο.

Για να απαντήσω στο δεύτερο μέρος της ερώτησής σας: εάν ο σκύλος ακολουθεί υποαλλεργική διατροφή, βεβαιωθείτε ότι όλες οι άλλες ζωικές πρωτεΐνες και τα συμπληρώματα ταιριάζουν στη διατροφή του σκύλου σας. Για παράδειγμα, εάν ο σκύλος σας είναι αλλεργικός στο κοτόπουλο και τον ταΐζετε την υποαλλεργική μας τροφή Ted με αρνί, δεν θα πρέπει να προσθέσετε λιχουδιά με κοτόπουλο, γιατί αυτό θα καταστρέψει την υποαλλεργική διατροφή του. Όλα λοιπόν εξαρτώνται από την ποιότητα και την πηγή της ζωικής πρωτεΐνης, το είδος και το αν το κατοικίδιο είναι αλλεργικό ή όχι σε αυτήν. Ευτυχώς, οι απολαύσεις Friky είναι όλες υποαλλεργικές και χωρίς κοτόπουλο.

Οι τροφές μας Ted για τον σκύλο σας:

Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
646 κριτικές