Ράτσες σκύλων

Τι είναι λοιπόν οι ράτσες σκύλων;

Αγαπάμε τα Σκυλιά

Στη CricksyDog, όλοι είναι παθιασμένοι με τα σκυλιά και δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς αυτά. Για εμάς όλα τα σκυλιά είναι το ίδιο. Είτε μεγάλα είτε μικρά! Δεν μας ενδιαφέρει η εξωτερική τους εμφάνιση. Τα αγαπάμε όλα το ίδιο!

Η μάθηση είναι ο στόχος μας

Θέλουμε να επιτύχουμε όλο και περισσότερους ευσυνείδητους ιδιοκτήτες σκύλων. Εκτός από την ποιοτική τροφή, που απολαμβάνουν τα σκυλιά σας, θεωρούμε αποστολή μας να μοιραζόμαστε τακτικά σημαντικές συμβουλές και άρθρα μέσω της ιστοσελίδας μας σε εβδομαδιαία βάση.

Χρειαζόμαστε και εσάς

Εάν αισθάνεστε ότι είστε ευχαριστημένοι με τα προϊόντα μας ή τα άρθρα μας, παρακαλώ μοιραστείτε το με άλλους. Μοιραστείτε το με τους φίλους σας και κάντε μία θετική αξιολόγηση, σημαίνει πολλά για εμάς!

Οι άνθρωποι έχουν σκυλιά από την αρχαιότητα. Οι πρώτοι που ζευγάρωσαν σκυλιά μεγάλωσαν κατοικίδια από τους λύκους. Από την αρχή, τα σκυλιά εκτρέφονταν σκόπιμα για να εκτελούν διάφορες εργασίες. Το κυνήγι, η καθαριότητα και η φύλαξη είναι επίσης καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί.

Για χιλιάδες χρόνια, οι σκύλοι εκτρέφονται για να έχουν τα καλύτερα δυνατά φυσικά και ψυχικά χαρακτηριστικά για τις εργασίες που απαιτούνται για μια δεδομένη εργασία. Για παράδειγμα, η κύρια λειτουργία των λεπτών λαγωνικών ήταν να κυνηγούν θηράματα με ευκίνητα πόδια, ενώ τα μεγάλα σκυλιά εκτρέφονταν για μάχες και φύλαξη. Αυτές οι ράτσες σκύλων ήταν οι πρώτες που εκτράφηκαν για ειδικές εργασίες.

Καθώς οι άνθρωποι εκσυγχρονίζονταν, το ίδιο έκαναν και για τα σκυλιά τους. Νέες, ειδικές ράτσες σκύλων εμφανίστηκαν για να ταιριάζουν με τα τοπικά έθιμα και συνθήκες. Για παράδειγμα, το γιγάντιο Irish Wolfhound και το χαριτωμένο ιταλικό Greyhound, τα οποία εξελίχτηκαν από τη ράτσα Greyhound κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής. Έχουν πολλές οικογενειακές ομοιότητες, αλλά δεν θα τα μπερδέψετε ποτέ.

Το ερώτημα λοιπόν είναι, πότε μπορούμε να ονομάσουμε έναν σκύλο καθαρόαιμο και πότε απλώς ημίαιμο; Ίσως η πιο απλή διατύπωση είναι ότι μια ράτσα σκύλου είναι πάντα «καθαρόαιμη». Αυτό σημαίνει ότι εάν, για παράδειγμα, ένα καθαρόαιμο Irish Setter συνδυαστεί με ένα άλλο καθαρόαιμο Irish Setter, τα νεογέννητα κουτάβια θα είναι αμέσως αναγνωρίσιμα Irish Setters.

Τα ιδανικά φυσικά χαρακτηριστικά, οι κινήσεις και η φύση κάθε ράτσα καταγράφονται σε ένα γραπτό έγγραφο που ονομάζεται Πρότυπο Ράτσας. Αυτό το έγγραφο περιέχει, για παράδειγμα, τα πρότυπα ράτσας που διακρίνουν το cocker spaniel από τα springer spaniel.

Το American Kennel Club έχει επίσης ένα ειδικό σύστημα κανόνων, το οποίο με τη σειρά του έχει πολύ πιο αυστηρούς κανονισμούς, γι’ αυτό και στους αγώνες βαθμολογούν σύμφωνα με το πρότυπο AKC.

Υπάρχουν περισσότεες από 340 ράτσες σκύλων παγκοσμίως, αλλά το American Kennel Club αναγνωρίζει μόνο 193.

Έχουμε ήδη μια αναλυτική παρουσίαση των παρακάτω 14 ρατσών σκύλων

American staffordshire terrier

περιγραφή ράτσας σκύλου

border collie

Border Collie

περιγραφή ράτσας σκύλου

Bulldog

περιγραφή ράτσας σκύλου

Cane Corso

περιγραφή ράτσας σκύλου

Dachshund

περιγραφή ράτσας σκύλου

French bulldog

περιγραφή ράτσας σκύλου

German Shepherd

περιγραφή ράτσας σκύλου

golden retriever

Golden retriever

περιγραφή ράτσας σκύλου

Havanese

περιγραφή ράτσας σκύλου

barna labrador ül

Labrador

περιγραφή ράτσας σκύλου

Puli

περιγραφή ράτσας σκύλου

Rottweiler

περιγραφή ράτσας σκύλου

Siberian Husky

περιγραφή ράτσας σκύλου

Vizsla

περιγραφή ράτσας σκύλου

Επαληθεύτηκε ανεξάρτητα
670 κριτικές